eur:
389.67
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Club Aliga és az Álomsziget ügyében is vizsgálódik Budai

A Club Aliga eladása és a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget nevű projekt ügyében is vizsgálódik Budai Gyula miniszterelnöki megbízott, aki sajtótájékoztatóján közölte: a Bajnai-kormány azt a "hazug színjátékot" folytatta a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, amelyet elődje, a Gyurcsány-kabinet elkezdett. Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter ugyanis - korábbi állításaikkal ellentétben - mindenről tudott a beruházást érintően.

Budai Gyula Bajnai és Oszkó érintettségéről arra a levélre hivatkozva beszélt, amelyben az akkori Pénzügyminisztérium (PM) egyik főosztályvezetője tájékoztatja a tárca egyik államtitkárát a Sukoróról készült belső vizsgálatról.

E szerint - folytatta - a belső ellenőrzést végző PM-apparátus tudott arról, milyen jogszabálysértések történtek, tudták, hogy a telekcsere jogszabályba ütköző volt, s azt is tudták, a cserére azért volt szükség, hogy kizárják a versenyt.

Ehhez képest Oszkó Péter arról tájékoztatta Bajnai Gordont, hogy minden rendben van, a csere jogszerű volt - mondta Budai Gyula, aki szerint hazudtak az állami támogatás összegében is.

A politikus kijelentette, biztos, hogy Sukorón nem lesz semmilyen kaszinóberuházás.

Budai Gyula kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a Club Aliga eladása és a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget nevű projekt ügyében is vizsgálódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×