eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Részletek a Takarék Csoport átalakításáról

A Takarékbank elnök-vezérigazgatója bemutatta a takarékszövetkezetek és a Takarék Csoporthoz tartozó bankok összeolvadására vonatkozó terveket. 2020-ban már minden érintett ügyfél egyetlen univerzális kereskedelmi bank, az új Takarékbank ügyfele lesz.

A Takarék Csoport a hazai pénzügyi piacon az elmúlt évtizedek legjelentősebb megújulását, korszerűsítését hajtja végre. A korábbi több mint száz kis takarékból egyetlen, egységes, ízig-vérig korszerű, erős, országos univerzális bankcsoport jön létre - nyilatkozta a Portfoliónak Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: Takarékbank néven április 30-ig először a Mohácsi Takarék Bank, a Pannon Takarék Bank, a B3 Takarék Szövetkezet, valamint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank hitel- és betétállománya olvad majd össze.

Szeptember 30-ig a 11 megmaradt takarékszövetkezet fuzionál egymással egy új, egységes takarékszövetkezetben, amely a jövő év elejére beolvad az új Takarékbankba.

Közben, október 31-ig a Takarék Kereskedelmi Bank is beolvad a Takarékbankba, így áll fel a végleges szervezeti forma.

A takarékok központi bankja, a mostani Takarékbank új nevet kap.

Az említett határidőkre az aktuálisan összeolvadó intézmények az ügyfelek számára nemcsak teljesen átjárhatóvá válnak egymás felé, és egységes informatikai rendszert kapnak, de egyetlen jogi intézményt is alkotnak majd.

A kiszolgálás sokkal gyorsabbá, praktikusabbá válik az ügyfelek számára - mondta Vida József.

Hozzátette: külön agrár- és élelmiszeriparral foglalkozó üzletágukat tovább erősítik, egyben szervezetileg is külön választják a vállalati üzletágtól, hangsúlyozva ennek kiemelt jelentőségét.

Az elnök-vezérigazgató arról is beszélt az interjúban, hogy a Takarék-termékek széles körű értékesítése a postahelyeken a jövőben is fennmarad. Mint mondta: az átalakítás alatt áll az együttműködésünk a Magyar Postával, ennek célja a mi szempontunkból a nyereség gyarapítása jövedelmezőbb termékekkel és az értékesítési volumen növelésével, az elszámolás egyszerűsítése és a közös költségviselés megosztásának a felülvizsgálata, illetve a termékpaletta átalakítása új bankszámla-csomagokkal, megújult személyi kölcsön folyamattal, közös hitelkártya elindításával.

Ami a biztosítási termékeket illeti, ezek a díjbevételünk növelésének fontos forrásait jelenthetik. Ügynökként jelenleg is több biztosító termékeit értékesítik, a jövőben csoport szinten egységes megoldást fognak kialakítani.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×