eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: julietvictor.hu

Borászatot alapított Hegyalján a Wizz Air tulajdonosa

Prémium borászatot alapított Mádon Váradi József, a Wizz Air légitársaság alapító-vezetője.

Prémium borászatot alapított Mádon Váradi József, a Wizz Air légitársaság alapító-vezetője. A célja nem kisebb, mint „megteremteni a világ legjobb tokaji borait, tovább mélyíteni a hozzájuk kapcsolódó, kivételes mesterségbeli tudást, és újradefiniálni a magyar borokról alkotott elképzelést, szerte a világon” - írja a Forbes.

Jelenleg 27 hektár szőlővel rendelkezik a Juliet Victor névre hallgató pincészet.

Mád központi részen felújítottunk egy 300 éves épületet, valamint kiegészítettük egy nagyon modern borászattal, amely most már a cég alapbázisát testesíti meg. Eddig körülbelül 500 millió forintos befektetésről beszélünk. Én úgy látom, hogy amikor mind birtokban, mind infrastruktúrában is eljutunk arra a pontra, amit megcéloztunk, ennek az összegnek a duplájánál leszünk nyilatkozta Váradi József.

Hozzátette: hálás köszönettel tartozunk a Szepsy családnak, akik szakmailag önzetlenül támogattak bennünket az indulásban. Ugyancsak örömünkre szolgál együtt dolgozni Szik Mátyás többszörös sommelier bajnokkal, akivel a bor megjelenítésében és értékesítési koncepciójában dolgozunk együtt. A Juliet Victor márkát egy olyan nemzetközi csapat alkotta, akik számos nagy nemzetközi márkát is létrehoztak már korábban. Úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben voltunk és vagyunk.

Jelenleg valamivel 20 hektárnál kevesebb területen gazdálkodunk - közölte Váradi. A cél ennek a duplája a következő néhány éven belül. Amerikai tanulmányok azt igazolják, hogy 30-50 hektár a méretgazdaságosság küszöbe a szőlészetben és a borászatban, tehát valahol 60-100 ezer üveg bor évente a Juliet Victor minőségi követelményei szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×