INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

borászat

váradi józsef

tokaj-hegyalja

mád

wizz air

Borászatot alapított Hegyalján a Wizz Air tulajdonosa

Borászatot alapított Hegyalján a Wizz Air tulajdonosa

Infostart

Prémium borászatot alapított Mádon Váradi József, a Wizz Air légitársaság alapító-vezetője.

Prémium borászatot alapított Mádon Váradi József, a Wizz Air légitársaság alapító-vezetője. A célja nem kisebb, mint „megteremteni a világ legjobb tokaji borait, tovább mélyíteni a hozzájuk kapcsolódó, kivételes mesterségbeli tudást, és újradefiniálni a magyar borokról alkotott elképzelést, szerte a világon” - írja a Forbes.

Jelenleg 27 hektár szőlővel rendelkezik a Juliet Victor névre hallgató pincészet.

Mád központi részen felújítottunk egy 300 éves épületet, valamint kiegészítettük egy nagyon modern borászattal, amely most már a cég alapbázisát testesíti meg. Eddig körülbelül 500 millió forintos befektetésről beszélünk. Én úgy látom, hogy amikor mind birtokban, mind infrastruktúrában is eljutunk arra a pontra, amit megcéloztunk, ennek az összegnek a duplájánál leszünk nyilatkozta Váradi József.

Hozzátette: hálás köszönettel tartozunk a Szepsy családnak, akik szakmailag önzetlenül támogattak bennünket az indulásban. Ugyancsak örömünkre szolgál együtt dolgozni Szik Mátyás többszörös sommelier bajnokkal, akivel a bor megjelenítésében és értékesítési koncepciójában dolgozunk együtt. A Juliet Victor márkát egy olyan nemzetközi csapat alkotta, akik számos nagy nemzetközi márkát is létrehoztak már korábban. Úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben voltunk és vagyunk.

Jelenleg valamivel 20 hektárnál kevesebb területen gazdálkodunk - közölte Váradi. A cél ennek a duplája a következő néhány éven belül. Amerikai tanulmányok azt igazolják, hogy 30-50 hektár a méretgazdaságosság küszöbe a szőlészetben és a borászatban, tehát valahol 60-100 ezer üveg bor évente a Juliet Victor minőségi követelményei szerint.

Nyitókép: julietvictor.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018