eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A LOT lengyel légitársaság B787 Dreamliner típusú, New Yorkba induló repülőgépe felszáll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 2018. május 3-án. Ezen a napon a LOT Budapest-New York járatának elindítása alkalmából sajtótájékoztatót tartottak a repülőtéren. A járatindítással hét év után ismét van közvetlen repülőjárat az Egyesült Államok és Magyarország között.
Nyitókép: Kovács Tamás (MTI)

Budapestet is elérte a hajtóműhibás repülők gondja

Újabb fordulat a repülők hajtóműhibáinak ügyében: az Air Europa járataival kénytelen teljesíteni a LOT egyes budapesti járatokat is.

A Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművek hibái miatt a LOT kénytelen típust cserélni a Budapest és New York, illetve Chicago közötti járatokon, az Air Europától bérelnek egy Airbus A330-200-ast egy hónapig – írja a Pasazer lengyel légiközlekedési szaklapra hivatkozva az Airportal.hu.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivője megerősítette az értesülést, és hozzátette:

a Rolls-Royce hajtóművek idő előtti fáradásos meghibásodásai miatt egy Dreamlinert ideiglenesen ki kell vonni a flottából. Egy nyári szezonban kieső gépet azonban kénytelenek pótolni.

Az olasz Neostól béreltek egy Dreamlinert, amelyet a varsói bázisra telepítettek. Mivel azonban ezen a gépen nem volt business class, úgy döntöttek, inkább az Air Europától kölcsönöznek egy Airbus A330-200-ast.

Adrian Kubicki azzal indokolta a gép budapesti bázisra helyezését, hogy a korábbi lízingelt gépek Varsóba kerültek, és emiatt túl nagy volt a negatív marketinghatás, számos varsói járatot törölni kellett, vagy lízingelt géppel kellett üzemeltetni. Az Air Europa A330-200-asa augusztus 4 és szeptember 3 között teljesít majd szolgálatot a LOT budapesti bázisán.

Adrian Kubicki nem tudta megmondani, hogy a közeljövőben milyen intézkedéseket kell majd hozniuk a Rolls Royce Trent 1000-es hajtóművek javítása, esetleges cseréi miatt. Megjegyezte még, hogy globális problémáról van szó, amely miatt több Dreamliner sem szállhat fel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×