INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

oecd

szegénység

európai unió

Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Hét generáció kell egy jobb élethez

Infostart

Egyetlen ország sincs az EU-ban, ahol nehezebb kitörni a szegénységből, mint nálunk. Erre a megállapításra jutott legalábbis az OECD: a szervezet felmérése szerint hét generáció munkájára van szükség ahhoz, hogy egy magyar család a szegénységből az átlagos jövedelmi szintig eljusson.

azt vizsgálták, hány generáció kell ahhoz, hogy az ország tíz legszegényebb százalékába tartozó család az átlagot megközelítse. A 7 generációs magyar adat pont ugyanannyi, mint Kína vagy India mutatója, a helyzet ennél csak Brazíliában és Dél-Afrikában (9-9), valamint Kolumbiában (11 generáció) rosszabb - írta a hvg.hu.

Az EU-átlag 4,5 generáció. A kontinensen a legjobban a dánok állnak, ott ha valaki mélyszegénységben él, az unokája már felküzdheti magát az átlagos szintre. A finneknél, a norvégoknál és a svédeknél a dédunokának van esélye a kitörésre.

Nyitókép: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018