eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mégsem épülhet pláza Óbudán

Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos szerint nem épülhet meg az Óbudára ígért új pláza - ebben a formában biztos nem.

Új bevásárlóközpont építését tervezik Budapesten, a projektterület a főváros északnyugati részén, Óbudán, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén helyezkedik el - jelentették be szerdán. Az ECE Projektmanagement Budapest Kft. a látványterveket is bemutatta.

Azt közölték, hogy tervek szerint a bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek és több mint 50.000 négyzetméter bérelhető területnek ad majd helyet. A projekt építési munkálatainak kezdetét 2019-re, a bevásárlóközpont nyitását pedig 2021-re ígérték.

Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak azonban azt mondta, hogy ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni, mivel nincs érvényes építési engedélye. A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett pláza fejlesztője egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás, a "plázastop" néven elhíresült rendelkezés van érvényben, amely felülírja azt.

Szatmáry jelezte, hogy a teljes engedélyezési eljárást újra kell kezdeni, vagyis a 2019-re ígért építkezésből, és a 2021-re kitűzött átadásból jó eséllyel semmi nem lesz, hiába is beszélt erről szerdán Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője. A kereskedelmi biztos kiemelte: ha a cég megkezdte volna a 2013-as jóváhagyás alapján a munkálatokat, akkor valóban hivatkozhatna érvényes engedélyezésre, de mivel ez nem történt meg, a 2015-ös szabályozás érvényteleníti a "plázastop" alól való felmentést.

Az ECE reagált

Az InfoRádiónak küldött reakciójukban közölték: "ahogyan azt a tegnapi napon bejelentettük, a tervezési folyamatot indítottuk újra. Az építkezés megkezdését csak a jövő évben tervezzük, mivel előtte még be kell szereznünk a szükséges engedélyeket. Ahogy azt a sajtótájékoztatón elmondtuk, ennek keretében az ún. „plázastop” alóli korábbi felmentésünket is meg kell újítanunk. Ennek során ügyelni fogunk arra, hogy az átdolgozás alatt álló projekt továbbra is megfeleljen a fenntartható fejlődést biztosítani hivatott előírásoknak, hogy az új eljárásban is megkapja a szükséges jóváhagyásokat. Ahogy eddig, úgy a jövőben is természetesen nagyon szorosan együtt fogunk működni az illetékes hatóságokkal és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával az engedélyezési folyamat minden fázisában".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×