eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári üzeme 2018. február 16-án. Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. megvásárolta az Alföldi Tej Kft. Kokárdás márkáját, így hazai története során először szerez tulajdonjogot egy magyar brandben - jelentették be az üzemben tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Ennyit költ élelmiszerre az "átlagos magyar"

A leggazdagabb városok lakói háromszor annyit költenek élelmiszerre, mint a legszegényebb helyeken élők.

A magyarok az összes elkölthető jövedelem hatodát, közel 330 ezer forintot költhetnek személyenként évente élelmiszerre – olvasható az élelmiszer.hu oldalon, amely a GfK átfogó élelmiszer-kereskedelmi vizsgálatát összegezte.

Ez napi 904 forintot jelent átlagosan.

A legtöbbet – az országos átlagnál 15 százalékkal többet – a Pest megyeiek szánnak élelmiszerre, és az országos átlagnál ugyanennyivel kevesebbet költhetnek rá a szabolcsiak.

Alkoholmentes italokra (30 000 forint/fő/év) közel kétszer annyit költenek a vásárlók, mint alkoholos italokra (16 ezer forint/fő/év), de még ennél is több megy dohányárura (32 ezer forint/fő/év).

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×