eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb szállodákat vett a Konzum

A decemberben bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A szerdán közzétett ügylet eredményeként a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközponban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az igazgatóság hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő Egerszalóki négy csillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négy csillagos Alpenblick Hotel (korábban Ferien Hotel) adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár-követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság támogatta továbbá, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

A szakértői értékelések alapján (BB-Essel Kft., PWC,) az ügyletekből származó mindösszesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum összesen 1.137.090 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság tavaly december 11-i záróárfolyamon 3.141 forinton rögzítette.

A mai napon közzétett tőkeemelés a második lépése annak az elmúlt év végén bejelentett tranzakciósorozatnak, melynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdeit társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A Konzum Nyrt. azt is bejelentette, hogy 200 ezer újabb részvényt vásárol az Appeninn Nyrt.-ben, összesen 123 160 000 forint értékben. A tranzakciónak köszönhetően a tőkebefektető a cég részvényeinek 21,67 százalékát birtokolja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×