eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Lartal

Veszélyben a snack-automaták

Nyártól megszűnhetnek a rágcsálnivalót és édességet is kiadó automaták – értesült az InfoRádió a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnökétől. Szöllősi Balázs szerint az áruautomaták felügyeletével megbízott Magyar Posta egyelőre nem tudja felügyeleti egységgel ellátni ezeket az automatákat, így viszont csak június végéig üzemelhetnek.

Szöllősi Balázs szerint a felügyeleti egységek beszerelése egy ideig fel fog gyorsulni, azonban a Magyar Posta azokba az automatákkal kezdte a munkát, melyekkel könnyebb dolga volt, így várhatóan azok a gépek maradnak a sor végén, amit nehézkesebben oldanak meg. „Tehát ez a folyamat a végén nem gyorsulni fog valószínűleg, hanem lassulni” – hangsúlyozta.

A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke aggasztónak találja, hogy a Magyar Posta kijelentette, hogy a világ legkorszerűbb snack-automatájába, a Wurlitzerbe nem tudja beszerelni az egységet. Tehát

július elsejétől nem lehet ezeket a gépeket Magyarországon üzemeltetni

– emelte ki. Szöllősi Balázs reménykedik benne, hogy a postánál el tudják érni, hogy ezek az eszközök is működhessenek a jövőben.

Amíg nem volt meghatározva a határidő, több nagy cég mondta azt, hogy semmi nem kötelezi őket arra, hogy beszereljék a felügyeleti egységeket és fizessék az irreális, havi 5000 forintos felügyeleti szolgáltatási díjat. Most azonban jogkövető magatartást tanúsítva elkezdték a beszereléseket.

A szövetség egyeztetéseket folytat a Nemzetgazdasági Minisztériummal, hiszen úgy vélik, a havi 5000 forint áfával kifizethetetlen összeg, ezt a tárcának is látnia kell – jelentette ki Szöllősi Balázs. „A segítségüket kérem abban, hogy a postának az általános szerződési feltételeire a társminisztériumon keresztül gyakoroljanak nyomást, mert egy olyan túlhatalom árad ebből az általános feltételrendszerből, amit a posta aláírat minden italautomata-üzemeltetővel, ami gyakorlatilag egy rémálom” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×