eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Magyarországon is tesztelik az új internetezést, a Terragraphot

Magyarországon is tesztelik az új internetezést, a Terragraphot

Budapesten és Kuala Lumpurban teszteli a Facebook az új, Terragraph nevű rendszert, amivel gigabites hozzáférést visznek a felhasználókhoz vezetékek nélkül. A hazai partner a Magyar Telekom.

A Facebook iparági partnereivel közösen két évvel ezelőtt indította útjára a Telecom Infra Project (TIP) nevű programját annak érdekében, hogy felgyorsítsa az innovációt a hálózatokkal kapcsolatos fejlesztések terén, ezáltal még több ember válhasson internetezővé.

Ennek a programnak egyik fontos eleme a Terragraph nevű vezeték nélküli adatátviteli technológia, amely az infravörös tartományban milliméteres hullámhosszon működik, és kifejezetten arra optimalizálták, hogy a sűrűn lakott városi területeken nagysebességű internetkapcsolatot biztosítson - írta a cég közleménye alapján a Médiapiac.

Magyarországon is tesztelik az új internetezést, a Terragraphot

A Facebook egy szűk körű sajtórendezvényen jelentette be a barcelonai Mobil Világkongresszuson a Terragraph induló tesztjét. Az optikai hálózatokkal egyenértékű hozzáférést biztosító megoldás a 60GHz-es ingyenes frekvenciaspektrumon működik.

A milliméteres hullámú hálózaton 1 Gbps sávszélesség biztosítható -

írta az Index.

A technológia fő előnye abban rejlik, hogy nem kell annyit egyeztetni a házmesterekkel, kevesebb kábelt kell lerakni, hiszen az utcai infrastruktúráról - mondjuk a lámpaoszlopokról - közvetlenül a lakásokba lehet eljuttatni a gyors netet.

Terepkísérletek

A Deutsche Telekom hazai leányvállalata,

a Magyar Telekom közölte: kísérleti üzemben két helyen is ki fogják próbálni valós adatforgalom továbbítására.

A Telenor Kuala Lumpurban végzi a terepkísérleteket.

Magyarországon is tesztelik az új internetezést, a Terragraphot

Újabb tesztek

A Facebook azt is bejelentette, hogy újabb kísérleti teszteket végez majd partnereivel az OpenCellular nevű, kis energiaigényű bázisállomással, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a világ távol eső, fejletlen területein alkalmazzák. Peruban a Telefonica cég teszteli az OpenCellulart, míg a Vodacom és az Orange Afrikában, a Telenor pedig Pakisztában vizsgálja az alkalmazás lehetőségeit.

Facebook-adatok

A gépi tanulási technológiával készülő népsűrűségi térképeivel a Facebook abban is segíti a távközlési cégeket, hogy képesek legyenek pontosan felmérni, merre van a leginkább szükség internetkapcsolatra, és mely területek a legkevésbé lefedettek. Ezek a térképek műholdképek alapján készülnek, és segítenek azonosítani az ember által alkotott objektumokat, elkészítésükhöz a közösségi hálózatról származó, de anonimizált adatokat használnak.

A Facebook data science módszereivel abban is segíti a szolgáltatókat, hogy úgy alakíthassák ki hálózataikat, hogy azok a lehető legtöbb felhasználót szolgálják ki gazdasági szempontból is fenntartható módon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×