eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
Így válasszon biztosítást, ha síelni megy

Így válasszon biztosítást, ha síelni megy

A pár száz forintos ajánlatoktól kezdve széles skálán lehet a utasbiztosításokat megkötni. A télisport szerelmeseinek érdemes olyat választania, amely a síbiztosítást is magába foglalja, mert akár egy magánorvosi ellátást költségeit is fedezheti.

A síelés vagy a snowboardozás kockázatait számos biztosítás magába foglalja , azonban a térítési limitekben vannak eltérések, ezért érdemes a fedezetek mértékének az átgondolása, mielőtt valaki külföldre utazna – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője az InfoRádiónak. 

Hozzátette, az is fontos, hogy a megkötött biztosításnak legyen felelősségbiztosítási része is, amely akkor érvényes, ha a biztosított okoz balesetet. „Gyakori, hogy nem elégszik meg a másik fél egy egyszerű bocsánatkéréssel.

Hallani komoly bírósági perekről, amelyek akár több millió forintos kártérítéssel is végződhetnek,

ilyenkor nagyon jó, ha az embernek van egy utasbiztosítása  felelősségbiztosítási tartalommal” – tette hozzá. 

Lambert Gábor szerint többen kötnek már síbiztosítás, mint utasbiztosítást: egy korábbi felmérés szerint a lakosság 35-40 százaléka köt utasbiztosítást utazás előtt, síbiztosítást pedig körülbelül az emberek 50 százaléka köti meg. Hozzátette, ha külföldön megtörténik a baj, a legtöbb biztosításnak van egy tolmácsszolgáltatása is – ilyenkor telefonon lehet segítséget kérni a biztosítótól. 

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával szemben az utasbiztosítás nemcsak az állami ellátásra terjed ki:

ha magánellátásra szorul az ügyfél, mert a baleset közelében csak magán egészségügyi intézet van, akkor annak a költségeit is fedezi a biztosító,

mondta Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője. Hozzátette, ha mentésre szorul az ügyfél, akkor azt is fedezi a biztosító – azonban a helikopteres szállítást már nem téríti meg.

Amennyiben valaki a kijelölt pálya melletti sportolást választja, akkor annak az extrém sport biztosítás az ajánlott, amely napi 1300 forinttól már elérhető, és fedezi az esetleges baleset költségeit is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×