eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Üzemanyagár - itt az újabb durva meglepetés?

Üzemanyagár - itt az újabb durva meglepetés?

Mennyire éri meg prémium üzemanyagot tankolni? Amerikai mérések szerint kérdéses a megtérülés.

Ha nagyobb teljesítményt vagy szerényebb fogyasztást szeretnénk elérni, akkor drágább prémium üzemanyagot is vásárolhatunk. De vajon megérik a pénzüket ezek a többe kerülő üzemanyagok?

Az amerikai AAA alapítvány most mérőműszerekkel közelített a témához, és arra a megállapításra jutott, hogy a prémium üzemanyagok átlagosan 2,7 százalékkal csökkentik a fogyasztást - írja a hvg.hu.

A legkisebb mértékben, 1 százalékkal a kompakt Audi A3 fogyasztása csökkent, a legnagyobb mértékben, 7,1 százalékkal pedig a Cadillac Escalade terepjáróé.

Teljesítmény fronton még ennél szerényebb a nyereség. A mért autók teljesítménye átlagosan 1,4 százalékkal javult a prémium üzemanyagtól. Az amúgy is "izmos" Ford Mustang 3,2 százalékkal lett erősebb a prémium üzemanyagtól.

Magyarországon literenként mintegy 15-35 forinttal kerülnek többe a prémium üzemanyagok a normál társaiknál - emlékeztet a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×