INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Jogvesztő határidő közeleg a NAV-nál

Infostart / InfoRádió
December 20-ig van lehetősége az érintetteknek az EVA, tehát az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá bejelentkezni – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője. Kis Péter András az InfoRádiónak elmondta, hogy ezt az adónemet leginkább egyéni vállalkozók, betéti társaságok és ügyvédi irodák választják.

A szóban forgó adózási formába bejelentkezni a NAV honlapján letölthető űrlap – ügyfélkapun keresztül vagy postai úton történő – elküldésével lehet, de akár személyesen is be lehet nyújtani. A december 20-i határidő jogvesztő, tehát ennek elmulasztását követően már nem lehet a vonatkozó kérvényt beadni – figyelmeztetett Kis Péter András.

Az EVA hatálya alól kijelentkezni is a fenti időszakban lehet. Ezt mindazoknak meg kell tenniük, akik nem felelnek meg feltételeknek, tehát például akik adótartozással rendelkeznek. A kérvény elfogadásáról a hatóság mindkét esetben – tehát ki- és bejelentkezéskor is – értesíti az adózókat.

Azoknak, akik idén is az EVA szerint fizették be a közterheket, nincs teendőjük, nem kell újraregisztrálniuk – tette hozzá a szóvivő. 


A címlapról ajánljuk