eur:
392.82
usd:
368.08
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rekord a turizmusban, de a jövedelmezőség még nem teljes

Rekord a turizmusban, de a jövedelmezőség még nem teljes

Bevétel szempontjából csúcsot hoz az idei év a turizmusban – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Flesch Tamás hozzátette, hogy az igazi kongresszusi turizmus még nem lendült fel Budapesten.

Az idei év a magyar turizmus történetében – bevétel szempontjából – csúcs év lesz – hangsúlyozta a szállodaszövetség alelnöke, aki a Világgazdaság versenyképességi tanácskozásának egyik résztvevője volt. Mind Budapest, mind a vidéki települések tekintetében jelentős bevételi összegekre lehet számítani.

Az előrejelzések alapján 2018 is jó évnek ígérkezik. Jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek az ország különböző pontjain, mely a turizmust is érinti. A szakértő szerint Budapest kezdi elérni azt a népszerűséget, ami mindig is járt volna neki.

„Semmivel nem vagyunk gyengébbek, mint Bécs vagy Prága”

– emelte ki Flesch Tamás.

Szabadidős turizmusban áremelkedés következett be, ma már nem igaz, hogy a magyar főváros vendéglátása csupán romkocsmákra épül. Az igazi kongresszus turizmus azonban még nem indult be látványosan. Ennek feltétele lenne egy nagy befogadóképességgel rendelkező kongresszusi központ, ami alkalmassá tenné a várost nagyszabású konferenciák megrendezésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×