eur:
392.82
usd:
367.88
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fontos jóslat az autóiparról

Az autóiparban végbemenő drasztikus technológiaváltás következtében a következő években erősen emelkedik a gépkocsigyárak árbevétele - prognosztizálja a McKinsey. Arról is beszéltek, hogy muszáj lesz együttműködniük a gyártónak.

A New York-i központú tanácsadó cég tanulmánya szerint az iparág bevétele 2030-ig 6,6 ezer milliárd dollárra nő a jelenlegi 3,4 ezer milliárdról.

Ennek fő oka a mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások, az alternatív erőforrások és az autonóm gépkocsik arányának növekedése. Ezek 2030-ban már a bevételek negyedét fogják kitenni, míg jelenleg az egy százalékot sem éri el az arányuk.

Az autóipar fényes jövő elé néz, ha képes alkalmazkodni az adott esetben radikális változásokhoz - mondta Andreas Tschiesner, a McKinsey európai gépkocsiipari tanácsadó üzletágának vezetője. Döntő lesz az együttműködésre való készség, mert egyetlen autógyár sem lesz képes rá, hogy egymagában minden téren kiépítse a szükséges képességeket, és finanszírozza az ehhez szükséges óriási beruházásokat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×