eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Mol helyére lépne a Rosznyefty az INA horvát olajipari vállalatban

A Mol Nyrt. helyére lépne a Rosznyefty orosz olajvállalat, amennyiben a horvát kormány új stratégiai partnert keresne az INA horvát olajipari vállalatban - közölte Igor Secin, a Rosznyefty vezetője a Jutarnji List című horvát napilapnak szombaton.

Secin az interjúban kiemelte: "érdekelődnek a hatékony beruházások iránt a régióban".

Az INA egy klasszikus kutatási, termelési és értékesítési vállalat - mondta, majd hozzátette: "a mi szempontunkból azonban két kulcsfontosságú tulajdona is van, a sziszeki és rijekai finomító".

Kifejtette: tud arról, hogy a Mol szerint a sziszeki finomító nem kifizetődő és túl sok alkalmazottja van, de szerinte nem kell bezárni a finomítókat, amelyek egy modernizáció után fontos pozíciót tölthetnének be az európai kőolaj-feldolgozásban.

"Amennyiben a Rosznyefty belép az INA tulajdonosi struktúrájába, modernizálja a horvát vállalat üzemeit és azok képesek lesznek piaci keretek között jövedelmezően működni" - jelentette ki.

Szavai szerint a finomítók a Földközi-tenger térségében jelentős lehetőséggel bírnak logisztikai előnyük miatt. Ezért is fontolgatják annak lehetőségét, hogy megerősítsék jelenlétüket ezen a piacon - szögezte le.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×