eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla
Csányi Sándor: végre elérkezett az idő

Csányi Sándor: végre elérkezett az idő

A pénzügyi szektorban zajló konszolidációs hullámot meglovagolva, két év alatt legalább öt bankot készül felvásárolni az OTP Bank a régióban - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban.

Közölte, az akvizíciókkal hetven százalékra tervezik emelni a külföldön termelt bevétel részarányát a bank értékesítési árbevételében a jelenlegi 45 százalékról. Rámutatott: miközben az európai bankok jó része az új tőkemegfelelési követelmények teljesítésével küszködik, az OTP már két évtizede csak a megfelelő alkalomra vár az akvizíciókhoz.

Csányi Sándor a kiszemelt pénzintézeteket nem nevezte meg.

"Húsz éve várunk erre az Európán végigsöprő banki konszolidációs hullámra. Most végre elérkezett az idő"

- tette hozzá.

Az egyebek között Bulgáriától Fehéroroszországig terjedő térségben tervezett újabb felvásárlások a már ismert három akvizíció felett értendők.

 Az OTP az idén zárta le a horvát Splitska Banka akvizícióját és a negyedik negyedévben várható a görög National Bank of Greece szerbiai és romániai érdekeltségeinek konszolidációja.

Az OTP-nek, Európa egyik legtőkeerősebb bankjaként, egymilliárd dollár forgóeszköz áll rendelkezésére kelet-közép-európai terjeszkedési terveinek a finanszírozásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×