eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Információk az új magyar légitársaságról

Életjeleket ad az új magyar légitársaság - írja a hvg.hu

Business class szolgáltatást adna a turistaosztály áráért, és belföldi járatokat is indítana – továbbra is különös vállalkozásnak tűnik a Ronan Air.

Mintha moccanna valami a Ronan Airnél, a projektben, amely eddigi tevékenysége alapján legjobb szándékkal is csak egy jövőbeni magyar bázisú légitársaság ígéretének nevezhető. Ez az a cég, amelyet Rohan Nanayakkara, Magyarország Srí Lanka-i tiszteletbeli konzulja jegyez, és amely – bár már jó ideje belengette a légitársaság tényleges elindítását – eddig semmi konkréttal nem állt elő - írja a hvg.hu.

A 2014 szeptemberében bejegyzett RonanAir Légiközlekedési Kft. (amely Nanayakkara egyszemélyes tulajdonában van) saját tőkéje továbbra is csekély, el sem éri a 2 millió forintot, számokban kimutatható üzleti tevékenysége pedig eddig lényegében nem volt. A friss hírek szerint még a repülőtereken is csak tapogatózik a lehetőségekről.

A Ronan honlapjára azonban nemrég feltöltöttek néhány olyan tartalmat is, amely már némi betekintést enged a tervezett hálózatba és üzleti modellbe. A honlapon található elérhetőségen keresztül megpróbáltak kapcsolatba lépni a céggel, de nem sikerült válaszra bírni.

Augusztusi bejelentése alapján a Ronan Airnek a 2017-es téli szezonban már el kellene indulnia, erre azonban most már elég kevés esély mutatkozik – ahhoz nagyobb előkészületekre lett volna szükség. A tervezett hálózat – a budapesti bázisról kiindulva – 12 külföldi célpontot tartalmaz, amelyek többsége elég egzotikus. A Ronan például Poznanba, Antwerpenbe, Luganóba, Salzburgba vagy Vilniusba repülne, ami arra utal, hogy a fapadosokhoz hasonlóan nem a központi, inkább másodlagos repterekre vinné az utasait, így is csökkentve költségeit.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×