eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepő adat a kereskedelemről

Meglepő adat a kereskedelemről

Nem a kereskedelemben a legrosszabb a munkaerőpiaci helyzet – derül ki a blokkk.com hírleveléből.

A boltos kiskereskedelemben 188 ezer forint a havi bruttó átlagkereset a KSH 2017 júniusi adatai szerint – írta a blokkk.com. Ez az összeg nemcsak az alapbért jelenti, hanem a rárakodó pótlékokat, kiegészítéseket is. A nagy multi áruházláncok az egyes cégek átlagkeresetét nézve az ágazati átlag feletti béreket kínálnak. Egyes munkakörökben akadnak különbségek áruházláncon belül is, de a bérben élenjárók már 200 ezer forint felett járnak a fizikai dolgozóknak adott keresetekben. Az Aldi havi bruttó 300 ezer forintot is ad egy eladónak.

A blokkk.com felhívta a figyelmet arra, hogy nem a kereskedelemben a legsúlyosabb a munkaerőhiány az arányokat tekintve. A feldolgozóiparban az üres álláshelyek aránya 2,8 százalékos az összes álláshelyhez képest, közel húszezer betöltetlen állás van ebben a szektorban. Még súlyosabb a helyzet a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás területén, itt 2,9 százalékos a munkaerőhiány, míg

az információ, kommunikáció szegmensben 3,4 százalékos az üres álláshelyek aránya.

A második negyedéves adatok szerint a kereskedelemben 1,6 százalékos a munkaerőhiány, hasonló, mint a szállítási, raktározási területen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×