eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Itt építik a fapados autópályákat Magyarországon

Itt építik a fapados autópályákat Magyarországon

Újabb autópálya-építési hullám kezdődik Magyarországon, illetve nem klasszikus sztrádák épülnek, hanem "gyorsutak", amelyeken nem lehet majd 130 kilométeres sebességgel haladni.

Még 2015 augusztusában jelentette be Tasó László, akkori közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, hogy bővítik a gyorsforgalmi utak típusait. Az állami keresztelőn akkor “M gyorsút” nevet kapott új útfajta 2×2 sávos, fizikai elválasztással rendelkező, viszont leállósáv nélküli gyorsforgalmi út. A politikus akkor hozzátette, lehet szintbeli kereszteződés, körforgalom, és a települések közelében jelzőlámpa is ezeken az utakon.

A Vezess.hu kikérte a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-től, valamint a Magyar Közút Zrt.-től a közelmúltban elindult vagy hamarosan elinduló sztrádaépítések és felújítások listáját a tervezett átadások időpontjaival. 

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2017. IV. negyedév

Az M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és az országhatár közötti szakaszának 2×2 sávos autóúttá építése.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2018. I. negyedév

Az M35-ös 2×2 forgalmi sávos autópályaként a 4-es főút és a 481-es főút között 5,4 kilométer hosszban valósul meg. A projekt részeként épül egy új, 2×1 sávos 5,5 kilométeres út is.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2018. II. negyedév

Egy 4,4 kilométer hosszú 2×2 sávos gyorsforgalmi autóút, valamint egy 1,5 kilométeres 2×1 sávos „főúti visszakötés” építéséből áll az M85 Csornát elkerülő szakaszának kivitelezése.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2018. II. negyedév és 2019. IV. negyedév

Az M4 autópálya/M0 és Cegléd közötti szakaszok 2×2 sávossá bővítése.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2018. IV. negyedév és 2019. IV. negyedév

Valódi autópálya lesz az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közötti 29,5 kilométeres, 2×2 sávos szakasza.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2018. IV. negyedév és 2020. I. negyedév

Csak 2×2 sávos autóúttal kötik be Egert a hazai gyorsforgalmi hálózatba. Az M25 autóút és az M3 sztráda, valamint a hevesi megyeszékhely közötti út északi üteme 4 kilométer hosszú, míg a déli 15 kilométer.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2019. II. negyedév

Kétszer 5 kilométeren át 2×2 sávosra bővítik az M70 Letenye és Tornyiszentmiklós közötti, jelenleg 2×1 sávos szakaszát.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2019. III. negyedév

Az M44 Tiszakürt és Kondoros között, összesen 62 kilométeren három építési szakaszban épül meg 2×2 sávos gyorsforgalmi úttá.

Várható ideiglenes forgalomba helyezés: 2019. IV. negyedév

A Budapest és Vác között 2×2 sávos, burkolt leállósávokkal kialakított gyorsforgalmi út épül, de ez sem felel majd meg az autópálya kritériumainak. A maximálisan engedett sebesség 110 km/óra lesz, mint a fenti fejlesztések többségénél.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×