eur:
393.38
usd:
368.16
bux:
65885.93
2024. április 24. szerda György
Menekülnek a mentőktől?

Menekülnek a mentőktől?

Az utóbbi félév sorozatos felmondásai miatt állítólag már 30-50 ember hiányzik az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányításából - értesült a hvg.hu. Kuspér Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke a hírt nem erősítette meg a lap kérdésére, az OMSZ pedig azt mondta, minden rendben működik.

Az utóbbi három hónapban több mint 20-an hagyták ott az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányítását. A felmondások miatt most kb. 30-50 ember hiányzik innen, ezért van olyan éjszakai műszak, amit csak nehezen tudnak kiállítani - írja a portál mentős forrásokra hivatkozva. A létszámhiány évtizedes probléma de igazán kritikussá az utóbbi félévben vált.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke túlzónak nevezte a híreket és azt mondta a lap megkeresésére, hogy ha valóban ennyien mondanának fel, akkor egyik pillanatról a másikra megbénulna a mentésirányítás. Az OMSZ pedig azt válaszolta, hogy a mentésirányítás rendszere a Közép-magyarországi Régióban is folyamatosan és megbízhatóan működik, annak személyi és tárgyi feltételei biztosítottak."

A mentős források az extrém terhelés mellett az alacsony fizetést nevezték meg a felmondások indokaiként. Ugyanakkor emiatt a maradókra is nagyobb terhelés hárul. Gondot jelenthet, ha a túlcsorduló hívásokat vidékre irányítják, így helyismeret nélküli mentésirányítónak kell eldönteni, hogy hova küldi a kocsit.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×