INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

adategyeztetés

sim-kártya

mobilszolgáltató

nmhh

Váratlan fordulat: egyszerű trükkel megmenthető a mobilszám

Váratlan fordulat: egyszerű trükkel megmenthető a mobilszám

Infostart / InfoRádió

Még mintegy másfél millió olyan SIM-kártya van, amelyek tulajdonosai nem egyeztették adataikat - értesült az InfoRádió.

Bő két héttel a június 30-i határidő előtt a feltöltőkártyások csak mintegy fele végezte el a kötelező adategyeztetést az illetékes telefonszolgáltatókkal – közölte az InfoRádió kérdésére a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. Eleve azzal számolnak, hogy nem várható az előfizetők 100 százalékos arányú adategyeztetése. A hatóság szerint a belga eljárás lehet a minta, ahol az ügyfelek 90 százaléka végezte el az adategyeztetést. Ez alapján Magyarországon 3,5 millió kártya esetében egyeztethetnek, de mint írják:

még mintegy másfél millió kártya lehet hátra a folyamat hajrájában.

Múlt héten a Telenor kommunikációs vezetője azt mondta az InfoRádióban, hogy szinte lehetetlen határidőre elvégezni az egyeztetést – mondta Kutas István. Hétfőn a Vodafone is kétségesnek nevezte a folyamat sikerét, és szorgalmazta, hogy a határidőt ez év végéig tolják ki.

Az NMHH ugyanakkor szerkesztőségünknek küldött válaszában kiemeli: az adategyeztetés végső határidejét törvény rögzíti, melyet csak az Országgyűlés módosíthat. A hatóság szerint a módosításnál nagyobb jelentősége lenne, ha

a határidő lejártával megszűnő előfizetések hívószámát és egyenlegét a június 30-i határidő lejárta után is visszakaphatnák az előfizetők,

persze már csak új szerződéses keretben, igazolás után. Ennek a hatóság szerint jogi akadálya sincs, csak a szolgáltatókon múlik.

Kapcsolódó hang

Váratlan fordulat a SIM-kártyák azonosítása ügyében
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018