eur:
394.8
usd:
371.27
bux:
65567.52
2024. április 16. kedd Csongor

Nincs olyan balatoni ingatlan, amit ne lehetne most eladni

Rendkívüli mértékben megélénkült a balatoni ingatlanpiac, szinte nincs olyan szegmens, amit ne lehetne eladni, ha tisztázottak a tulajdoni viszonyok – közölte a Balla Ingatlan. A Velencei-tónál ekkora lendületet ugyan nem tapasztalnak a szakemberek, de ott is folyamatosan nő a kereslet és szűkül a kínálat.

"Szinte nincs olyan szegmense a balatoni ingatlanpiacnak, amit ne lehetne eladni, ha tisztázottak a tulajdoni viszonyok"– hívta fel a figyelmet Krausz Gábor, a Balla Ingatlan siófoki irodájának szakmai vezetője.

Most még olyan Siófoktól távolabb lévő, kisebb településeken is értékesíteni lehet ingatlanokat, ahol az előző években szinte lehetetlen volt.

A Velencei-tónál is nőtt a kereslet, miközben lassan mérséklődik a kínálat. Ezzel párhuzamosan enyhén emelkednek az árak is – jelezte dr. Kovács Csaba, a Balla Ingatlan Fejér megyei irodájának vezetője.

A budapesti és székesfehérvári vásárlók fele már agglomerációként tekint a Velencei-tóra,

és csak a másik fele keres nyaraló-ingatlant. Előbbiek körében többségében vannak a fiatalok, míg az utóbbiak között inkább az idősebb korosztály dominál.

A Balaton-parti ingatlanpiacra jelentős hatással van, hogy

megerősödni látszik egy olyan vásárlói réteg, amelynek módjában áll 10-40 millió forint közötti összeget nyaralóba fektetni.

A felfokozott érdeklődésben azonban a média is közrejátszik, ahol az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott a Balaton – jelezte a Balla Ingatlan siófoki irodájának vezetője.

Népszerűek az építési telkek is,

ahol ugyancsak jelentős mértékű drágulás következett be: mindössze 1 év alatt 6-7 millió forintról 9-10 millió forintra kúsztak fel az árak, vagyis 50 százalékos növekedésre került sor – hangsúlyozta Krausz Gábor. Emellett sokan keresik a CSOK-ra alkalmas családi, illetve ikerházakat – főleg a 30-40 milliós árkategóriákban –, de ilyenek jelenleg nincsenek a balatoni ingatlanpiacon, mivel mind elkelt.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×