eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ők veszíthetnek sokat az e-szja-val

Ők veszíthetnek sokat az e-szja-val

Félnek a civil szervezetek attól, hogy az e-szja rendszer miatt még többen lesznek, akik elfeledkeznek az egyszázalékos felajánlásról. Eddig ugyanis nagyrészt azok tették meg ezt a lépést, akik maguk készítették a bevallásukat – mondta a civilkommunikációval foglalkozó Humán Dialóg ügyvezetője. Miha Tamás szerint abban ugyan lehet bízni, hogy sok felajánlás mögött érzelmi motiváció és elköteleződés van, ugyanakkor a szervezetek aktív kommunikációjára is szükség van.

„Akik maguk készíti el az adóbevallásukat, nagyon nagy arányban felajánlják az egy százalékot is, míg akik nem maguk készítik el, az átlagosnál jóval rosszabb arányban ajánlják fel azt” - osztotta meg tapasztalatait a cég ügyvezetője.

Kifejtette:

„aki maga tölti ki az adóbevallását, 80 százalékban ajánlja fel az egy százalékot, míg akinek az adóhatóság készítette el, csak körülbelül 30 százalékban ajánlja fel azt”.

Miha Tamás szerint valószínűleg idén többen lesznek azok, akik egyszerűen meg sem nézik az adóbevallásukat, amit a NAV elkészített a számukra. Az esetükben minimális az esély arra, hogy az egy százalékot felajánlják.

„Bár meg kell jegyeznünk, hogy az egy százalékot felajánlók nagyon lojálisak, ebben azért bízhatnak a civil szervezetek” - tette hozzá a civilkommunikációval foglalkozó cég ügyvezetője.

Ők veszíthetnek sokat az e-szja-val

„Az egy százalékot rendszeresen felajánlók 60 százaléka ugyanis hűséges”

- közölte a kutatás eredményeit Miha Tamás, aki szerint ez reményt adhat arra, hogy nem fogják elfelejteni őket még akkor sem, ha az adóbevallásukra rá sem akarnak nézni.

„A legtöbb egyszázalékos felajánlás mögött személyes érintettség van.

Akik pedig nem ajánlják fel, főként a bizalmatlanságra szoktak hivatkozni”

- mondta a vezető.

Éppen ezért Miha Tamás szerint a civil szervezeteknek még erőteljesebben kellene kommunikálniuk, és az eredményességüket kellene bizonyítaniuk, ezzel lehet ugyanis leépíteniük ezt a bizalmatlanságot.

„Persze olyanok is vannak, akik még mindig nem tudnak erről a lehetőségről, vagy pedig egyszerűen elfelejtik azt. Ezért impulzusokat kell adni és mozgósító kampányokat kell indítani” - tanácsolta a Humán Dialóg ügyvezetője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×