INFORÁDIÓ 
2020. november 1. vasárnap
Marianna

e-szja

2019.05.22. 14:09

Egyre több adózó használja az e-SZJA rendszert

Csaknem 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat.
2018.06.01. 06:46

Egyre népszerűbb az e-szja

Szinte mindenben duplázott az e-szja, a tavalyi duplájára, majd 1,5 millióra nőtt az szja-bevallásukat interneten beküldők száma, kétszer annyian, több mint 800 ezren fogadták el a bevallási tervezetet módosítás nélkül, miközben az e-szja felületet az idén 3,3 milliószor keresték fel, ami ugyancsak duplája a tavalyinak - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t pénteken.
2018.05.10. 10:42

Jobban megy az adóbevallások ellenőrzése

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal e-szja felületén eddig több mint kétszer annyian tekintették meg adóbevallásukat, mint tavaly ilyenkor, vagyis összesen 2,5 millióan - közölte a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön.
2018.01.08. 12:17

Változások az adóbevallásban

Idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérés nélkül már az őstermelőknek, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és a korábbi években munkáltatói adómegállapítást választóknak is elkészíti az szja-bevallás tervezetét, hétfőtől már az e-szja webes kitöltőfelülete is elérhető a NAV honlapjáról - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
2017.04.10. 07:32

Ők veszíthetnek sokat az e-szja-val

Félnek a civil szervezetek attól, hogy az e-szja rendszer miatt még többen lesznek, akik elfeledkeznek az egyszázalékos felajánlásról. Eddig ugyanis nagyrészt azok tették meg ezt a lépést, akik maguk készítették a bevallásukat – mondta a civilkommunikációval foglalkozó Humán Dialóg ügyvezetője. Miha Tamás szerint abban ugyan lehet bízni, hogy sok felajánlás mögött érzelmi motiváció és elköteleződés van, ugyanakkor a szervezetek aktív kommunikációjára is szükség van.
2017.03.17. 06:04

Nem mindent tartalmaz az e-szja

Felhasználóbarát az új e-szja oldal, amelyen a személyi jövedelemadó bevallási tervezeteket lehet ellenőrizni - mondta a WTS Klient partnere az InfoRádióban. Gyányi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéb, nem kifizetőhelytől szerzett jövedelmeket külön be kell írni, illetve a külföldön szerzett jövedelemről sincsenek a magyar adóhatóságnak adatai, ezért ezek nem szerepelnek a bevallási tervezetben.
2017.03.16. 18:45

Újra üzemel az e-szja oldala

Már ismét elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, elektronikus szja-bevallási oldala, a tájékoztatás szerint a szakemberek elhárították a hálózati hibát.
2017.03.09. 17:22

Adóbevallás: a NAV megcsinálja, de a mi felelősségünk!

Hamarosan érkeznek az szja-bevallási tervezetek, a magánszemélyeknek ezt ellenőrizni kell, és mindenkinek saját felelőssége, amit a végső bevallás majd tartalmaz - mondták egybehangzóan a szakértők az InfoRádió AdóInfo című műsorában.
2017.03.07. 05:34

Zsebre vághatja az adóbevallását

Március 15-ét követően debütál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új rendszere, az e-szja. A adóhivatal szakfőigazgatója azt mondta: az e-szja egy online felület, amelyen a NAV által előre elkészített személyi jövedelemadó bevallásukat ellenőrizhetik a magánszemélyek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018