INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

hr

munkaerőpiac

munkavállaló

munkaadó

Nem a jó fizetés tartja meg a munkavállalót

Nem a jó fizetés tartja meg a munkavállalót

Infostart / InfoRádió

Az érzelmi kötődés segíthet a munkaadóknak a munkaerő megtartásában – véli a PwC Magyarország cégtársa. Mekler Anita azt mondta: a munkaerő-piaci problémák miatt felértékelődött a cégeknél a HR-részleg.

Mind globálisan, mind Magyarországon a szakemberhiány miatt fő leginkább a vállalatvezetők feje, pedig a legtöbben

létszámnövekedést terveznek az idei évre

– derült ki a PwC Magyarország felméréséből. A legambiciózusabb tervei a technológiai és távközlési területeken működő cégeknek, illetve a magántulajdonban lévő vállalkozásoknak van.

Nem a jó fizetés tartja meg a munkavállalót

Mekler Anita, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának cégtársa azt mondta: a vállalatvezetők válaszaiból kiderült, hogy a növekedés eléréséhez a legfontosabbnak az innovációt és a személyzeti stratégiát tartják.

Felértékelődik a HR

Az utóbbi terület mostanra értékelődött fel. A vezetők többsége komoly lépéseket tervez a vállalati HR-csapat megerősítésére és egy megfelelő stratégia kialakítására. A szakértő hangsúlyozta: itt nem csupán arról van szó, hogyan vesznek fel egy munkaerő-hiányos környezetben új munkavállalókat, hanem arról is, hogy

miként tartják meg a munkaerőt.

Mekler Anita tapasztalatai szerint azoknál a vállalatoknál, amelyek jók a munkaerő-megtartásban, ahol a munkavállalói elégedettség magas, jellemzően kiemelt terület a HR. Példaként említette, hogy beszélt olyan vállalatvezetőkkel, akik közepes vállalatként egy városban működnek egy nagy autógyártóval, amellyel bérben nehéz versenyezni, és büszkék arra, hogy három éve nem ment el tőlük senki.

Érzelmi kötődés

Ezeknél a cégeknél jellemző, hogy már a középiskolában megjelennek, és az is, hogy munkavállalóik érzelmileg is kötődnek a vállalathoz. A PwC szakértője megjegyezte: probléma az, hogy a cégvezetők az adott munkára zseniket keresnek, miközben arra nem figyelnek, hogy

érzelmileg is kössék magukhoz a munkavállalójukat,

hogy megfelelő vállalati kultúrát tudjanak biztosítani, amely a fizetés mellett komoly tényező lehet nemcsak a dolgozó felvételében, hanem a megtartásában is.

Kapcsolódó hang

Nem a jó fizetés tartja meg a munkavállalót
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018