eur:
395.81
usd:
372.69
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ez a rossz gyakorlat nem szűnik a cégeknél

Ez a rossz gyakorlat nem szűnik a cégeknél

38 százalékra csökkent azon vállalatok aránya, amelyek illegálisan használnak egy-egy szoftvert - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület felméréséből. György András, a szervezet munkacsoportjának tagja elmondta: legtöbbször a kkv-k használnak engedély nélküli programokat, emiatt vírusos támadásoknak is ki vannak téve.

A magyarországi mutatók javulnak, amikor a kampány kezdődött, a vállalatok 14 százaléka jelentette ki, hogy legális szoftvert használt, ez tavaly már 32 százalék volt. A nemzetközi kutatások szerint is visszaszorulóban van az illegális szoftverhasználat Magyarországon, folyamatosan csökken az aránya, jelenleg 38 százalékon áll. Ez nemzetközi viszonylatban is jó - mondta az InfoRádiónak György András.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkacsoportjának tagja felhívta a figyelmet arra, hogy

minél magasabb a licenc nélküli szoftverek használatának az aránya, annál gyakoribb a találkozás a rosszindulatú programokkal.

"Folytatjuk a figyelemfelhívó kampányt, mert a kutatások kimutatták, hogy a célzott támadások 65 százaléka kis és közepes vállalkozások ellen irányult, és a zsaroló támadások száma 35 százalékkal emelkedett" - mondta György András, és jelezte, a nagyobb vállalatoknál komolyabb belső szabályozások akadályozzák a licenc nélküli szoftverek használatát, a kisebbeknél azonban alacsonyabb a tudatosság, ezért célzottan őket támadja a számítógépes alvilág.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×