INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

hent

2020.11.21. 08:19

Hamisítványok: kevésbé dőlünk be, de kevésbé ítélkezünk is

A magyar lakosságnak csak a 11 százaléka vásárolt az elmúlt egy évben tudatosan hamis termékeket, egyre kevesebben értékelik viszont bűncselekményként a hamisítványok terjesztését – derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és Tárki legfrissebb fogyasztói felméréséből.
2018.06.06. 13:05

300 milliárd forint folyik el minden évben

A szellemitulajdon-intenzív iparágakban 434 ezer munkahely esik ki közvetlenül a hamisítás következtében az Európai Unióban, ami évente 60 milliárd eurót, vagyis az érintett szektorok értékesítésének 7,5 százalékát teszi ki - derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) a hamisítás elleni világnap alkalmából kiadott jelentéséből.
2018.03.27. 19:31

Súlyos allergiás reakciókat okozhatnak a hamis parfümök

Veszélyes és fertőző betegségeket is okozhatnak a hamis és ellenőrizetlen forrásból származó parfümök, amelyek hozzávetőleg 800 millió forintos kárt jelentettek hazánknak az elmúlt közel három évben - figyelmeztet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).
2017.11.11. 13:48

Durva változás a fiatalok internethasználatában

A fiatalokat érdekli a közélet és a politika. Is. Egy kutatás szerint a zene és a filmek mellett a politikai hírek miatt is bebarangolják a világhálót. Az illegális tartalmak ingyenes letöltése a fiatal felnőttek számára sokkal inkább a gyors és egyszerű hozzáférés, mintsem az ingyenesség miatt oly népszerű.
2017.09.27. 11:07

160 millió forint értékben foglaltak le gyógyszereket Magyarországon

Több mint százhatvanmillió forint értékben foglalt le csaknem százezer darab gyógyszert a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű, hamis és illegális gyógyszerek kereskedelme elleni nemzetközi akcióban - jelentette be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2017.08.11. 18:49

Akár rákot is kaphatunk egy hamis cipőtől

Hosszú távon akár májrákot is okozhat egy hamisított cipő - hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára. Németh Mónika szerint a legveszélyesebb mégis a nem eredeti gyógyszerek használata.
2017.08.10. 11:57

Az alacsonyabb ár miatt veszik a tinik a hamis holmikat

Az elmúlt egy évhez viszonyítva kisebb elmozdulások láthatóak a magyar fiatalok hozzáállásában a hamisított termékekhez, de a legtöbben továbbra is az alacsonyabb árat jelölték meg a vásárlás legfőbb motivációjaként. A fiatal válaszadók továbbra is az eredeti terméket gyártó cégeket tartják a hamisítás legnagyobb károsultjainak és kevésbé törődnek a gazdasági és egyéb társadalmi hatásokkal - derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a TÁRKI közös kutatásából.
2017.06.08. 06:03

Súlyosan egészségkárosító alkatrész kerül minden negyedik magyar autóba

A hazai autók negyedénél rendkívül gyenge minőségű a klímarendszerhez tartozó szűrőberendezés, amit csak súlyosbít az a tény, hogy az online beszerezhető termékek közül csaknem minden második hamisítványnak tekinthető, ami pedig komoly légúti megbetegedésekhez is vezethet - hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.
2017.05.04. 10:08

Óriási veszélyre figyelmeztetnek, több százezer autó lehet érintett

A hazai utakon több mint fél millió autó közlekedik olyan engedély nélküli átalakításokkal, amelyek súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek, mivel a szakszerűtlenül átalakított világítási berendezések, a minősítetlen keréktárcsák és a szaktudást nélkülöző tuningolások életveszélyesek is lehetnek - hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).
2017.04.13. 11:50

Vigyázzon, így inkább ne locsolkodjon!

Az előző évhez képest csökkent ugyan a hamisított parfümök népszerűsége a magyar lakosság körében, de így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt hamis terméket – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.
2017.03.27. 19:39

Ez a rossz gyakorlat nem szűnik a cégeknél

38 százalékra csökkent azon vállalatok aránya, amelyek illegálisan használnak egy-egy szoftvert - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület felméréséből. György András, a szervezet munkacsoportjának tagja elmondta: legtöbbször a kkv-k használnak engedély nélküli programokat, emiatt vírusos támadásoknak is ki vannak téve.
2017.03.21. 12:13

Megmérgezhet minket a mobilunk

A súlyos egészségügyi és adatbiztonsági rizikó mellett jelentős gazdasági károkat is okoznak a hamis okostelefonok.
2017.03.02. 11:29

Még a tulajdonos sem tudja! Több százezer légzsák nélküli autó jár a magyar utakon

Több százezer magyar autóból hiányozhatnak a légzsákok és az azokat kiegészítő legfontosabb közlekedésbiztonsági, utast védő berendezések. A helyzetet csak rontja, hogy akár további egymillió személygépjárműbe kerülhettek nem megfelelően működő, ellenőrizetlen forrásból származó manipulált biztonsági elemek, amelyek rendkívül súlyos biztonsági kockázatokat rejtenek az utasok számára - hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).
2016.10.06. 11:09

Még mindig kelendőek a hamis ruhák

Csökkent a hamisított termékek iránt kereslet a magyar lakosság körében az idén a tavalyihoz képest - derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából. A "legkelendőbb" termék idén is a hamis ruha volt 16 százalékos aránnyal, ami 4 százalékpontos csökkenés 2015-höz képest.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018