eur:
389.63
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kiborultak az ügyfelek, a NAV azt ígéri, belátó lesz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - tette közzé az adóhatóság honlapján azzal kapcsolatban, hogy hétfőn üzemzavart észleltek az Ügyfélkaput használni kívánó adózók.

A gond az, hogy február 20-án, hétfőn több adózási határidő is lejár, így például a cégek, egyéni vállalkozásoknak ma kell leadniuk a havi áfabevallásukat. Ám a könyvelők reggel óta hiába próbálkoztak a rendszer használatával.

Az adóhatóság hétfőn honlapján jelezte, hogy a kormányzati portál és az Ügyfélkapu átmeneti fennakadása miatt az eBEV portál nem elérhető. Hozzátették, ez független a NAV informatikai rendszerétől, nem a NAV rendszerének meghibásodása miatt áll fenn.

A hatóság közölte, hogy - a 451/2016. (XII. 19.) számú kormányrendelet alapján az a nap, amelyen legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést, nem számít bele a határidőbe. A NAV eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×