eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Külföldre is magával viheti kedvenc előfizetéseit

Megállapodott az unió az online tartalomszolgáltatások Európán belüli hordozhatóságáról.

Megállapodásra jutottak a főbb uniós intézmények a megvásárolt online tartalomszolgáltatások hordozhatóságáról, aminek következtében a várakozások szerint lehetővé válik, hogy az európai uniós polgárok az EU-n belül bárhol igénybe vehessék filmekre, videojátékokra vagy zenei szolgáltatásokra vonatkozó előfizetéseiket - közölte szerdán az Európai Bizottság.

Az új szabályok kötelezőek lesznek minden egyes fizetős online tartalomszolgáltatóra, például az Amazonra vagy a Netflixre nézve is. A térítésmentesen kínált szolgáltatások nyújtói önkéntes alapon szintén felkínálhatják regisztrált felhasználóiknak a tartalmak hordozhatóságát.

Tavaly az európaiak mintegy 64 százaléka használt internetes platformokat videojátékok, képek, filmek és zenék lejátszására vagy letöltésére.

Ehhez egyre nagyobb arányban használtak mobilkészüléket.

Szakértők szerint az online tartalomszolgáltatásokhoz való, határokon átnyúló hozzáférés lehetősége még kiemeltebb jelentőséget nyer a roamingdíjak 2017. június 15. utáni eltörlésével.

A megállapodást a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak és az Európai Parlamentnek még hivatalosan is jóvá kell hagynia, amely várhatóan idén tavasszal történik meg. Ezt követően az új szabályokat a jövő év elejétől minden tagállamban alkalmazni kell.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×