eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A CSOK-kal együtt sincs elég pénz az új építésű lakásokra

A CSOK-kal együtt sincs elég pénz az új építésű lakásokra

Van igény az új építésű lakásokra, bár sokan a használt lakások irányába fordultak, miután egy év alatt látványosan nőttek a lakásárak - közölte az Otthontérkép vezető elemzője. Mester Nándor szerint továbbra is a lokáció a legfontosabb kritérium az ingatlanvásárlásnál, de még egy kerületen belül is milliós eltérések lehetnek a lakásárakban.

Olyan mértékű volt a drágulás az elmúlt egy évben az új építésű lakásoknál, hogy ezt nagyon sok helyen nem tudták követni – közölte az Otthontérkép vezető elemzője.

„Megfigyeltük a saját felméréseinkben is, hogy a keresők jelentős része elfordult az új építésű lakásoktól a használtak felé, mert egyszerűen csak azt tudja megfizetni” - részletezte Mester Nándor.

„Hiába voltak a különböző kormányzati ösztönző intézkedések – ilyen a CSOK kiterjesztése és a kereskedelmi banki hitelek megindulása – kevesek voltak ahhoz, hogy ellensúlyozzák a drágulást”

- indokolta a jelenséget a szakember.

A vezető elemző úgy látja, van egyfajta belső mobilitás a lakáspiacon, ami azonban most meglátása szerint megtorpant.

„A kínálati oldal pedig erősödik: a fejlesztők egyre több beruházást jelentenek be,

több ezer új lakás átadása várható idén

” - tette hozzá Mester Nándor.

A szakember elmondta, hogy azok körében, akik mégis új építésű lakás vásárlását tervezik, a legfontosabb szempont a lokáció egy ingatlannál. Emellett a lakás mérete is nagyon fontos, a harmadik legfontosabb szempont pedig az, hogy milyen finanszírozási háttere van a lakást keresőnek.

Csak ezután jönnek olyan picit minőségibb tényezők, mint az, hogy milyen típusú a lakás – például tégla vagy lakóparki lakás – tette hozzá Mester Nándor.

A szakember elmondta, hogy vannak nagyon népszerű kerületek, ám a kevésbé ismert kerületekben megfizethetőbbek ezek az új építésű lakások.

„A harmadik kerület külső részein, a kilencedik kerületben, és a nyolcadik kerület külső körzeteiben több százezer vagy néhány millió forinttal is olcsóbban lehet lakáshoz jutni” - tudatta az Otthontérkép vezető elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×