eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már az összes európai országban elérhető a Richter új fogamzásgátló készítménye

Megállapodást kötött egy fogamzásgátló készítmény forgalmazásáról a Richter Gedeon Nyrt és az Allergan - közölte a magyar gyógyszergyártó. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója az InfoRádóban azt mondta: a megállapodás a társaság nőgyógyászati termékek forgalmazásának erősítését jelenti.

Ez a megállapodás erősíti a nőgyógyászati, azon belül a fogamzásgátlási portfóliónkat. Egyre több hölgy használ spirált, ez a készítmény használható fogamzásgátlóként, ami hatóanyagot is tartalmaz.”

A készítményt Magyarországon már forgalmazzák, a megállapodás ezt Nyugat-Európára is kiterjeszti, így már az összes európai országban tudja forgalmazni a Richter Gedeon Nyrt.

Bogsch Erik hozzátette, „a nyugat-európai árbevételünket a fölfutás után körülbelül 30 millió euróval növeli.”

A vezérigazgató kiemelte, az Allergánnal régóta szoros a Richter Gedeon Nyrt. együttműködése. A központi idegrendszer, a skizofrénia területén dolgozik együtt a két cég.

„Ott mi adtuk át a készítményt, illetve közös fejlesztés volt, ebben az esetben a mi nőgyógyászati vonalunkat erősíti, mert ők ezt a vonalat Nyugat-Európában nem kívánják komolyan folytatni” - fűzte hozzá Bogsch Erik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×