eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Kúria új eljárásra kötelezte a GVH-t

A Kúria új eljárásra kötelezte a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) a bankok végtörlesztési kartellgyanújának ügyében kedden Budapesten kihirdetett határozatában, és hatályon kívül helyezte a hivatalnak tizenegy bankra csaknem tízmilliárd forint bírságot kiszabó korábbi határozatát.

A Kúria ugyancsak hatályon kívül helyezte az első és a másodfokú bíróságok ítéleteit, amelyekben a bíróságok az alperes GVH-nak adtak igazat.

A GVH-nak az új eljárás során újra kell vizsgálnia elsősorban a bírságolás körülményeit, és azokat a szempontokat, amelyek alapján kiszabták a bírságot - mondták a felperes bankok jogi képviselői az MTI-nek az ítélet kihirdetése után. Az ítélet azt is jelenti, hogy a GVH-nak vissza kell fizetnie a bankok által korábban a hivatalnak befizetett csaknem tízmilliárd forintnyi bírságot - tették hozzá.

A GVH 2013-ban tizenegy pénzintézetre összesen 9,488 milliárd forint összegű bírságot szabott ki a végtörlesztés korlátozására, azaz a hitelkiváltás intenzitásának csökkentésére és a rögzített árfolyamú végtörlesztések visszafogására irányuló összehangolt magatartás miatt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×