eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Sok pénzt veszíthet az, aki most nem figyel a kötelező biztosítására

Sok pénzt veszíthet az, aki most nem figyel a kötelező biztosítására

Csütörtök éjfél az év végi évfordulós kötelező biztosításoknál a felmondási határidő - hívta fel a figyelmet a Mabisz kommunikációs osztályvezetője. Gilyén Ágnes hozzátette: érdemes mindenkinek átnézni a biztosítójától kapott jövő évre szóló ajánlatot, mert van olyan biztosító, amely nagyon magas áron kínálja jövő évi kötelező biztosítását, hogy így árazza ki magát a piacról.

Azoknak az autósoknak, akiknek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésük január 1-jei évfordulós, és a biztosítóváltás mellett döntenek, két nagyon fontos dátumra kell odafigyelniük – figyelmeztetett Gilyén Ágnes.

„Az egyik a december 1-je: csütörtökig kell beérkezniük a felmondásuknak a jelenlegi biztosítóhoz írásban. Amennyiben ezt a felmondást megtették, akkor ezután még egy hónapjuk van arra – december végéig –, hogy megkössék a jövő évre szóló kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésüket az új választott biztosítóval” - emlékeztetett a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs osztályvezetője.

Gilyén Ágnes elmondta: általában az a jellemző, hogy aki biztosításközvetítőn, alkuszcégen keresztül köt biztosítást, az általában a felmondással egy időben a másik biztosítónál megköti a biztosítását. Aki viszont egyénileg, honlapokon tájékozódik – ilyen például a Mabisz díjnavigátora, ahol fel van tüntetve az összes lehetőség és az összes kedvezmény –, előfordul, hogy felmondja a határidőig a biztosítását, és decemberben valamikor megköti az új biztosítóval a szerződését.

A Mabisz kommunikációs osztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy van olyan biztosító, amelyik idén olyan magas árakat állapít meg a különböző díjosztályokban, amellyel lényegében

azt üzeni, hogy ne kössenek nála biztosítást, és ezzel kiárazza magát a piacról.

„Az egy nagyon üdvözölendő jogszabályi kitétel, hogy minden szerződőnek írásban legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 50 nappal meg kell kapnia a következő évre megajánlott díjat egy díjértesítőben” - tette hozzá Gilyén Ágnes.

„Mindenképpen tájékoztatni kell az ügyfeleket arról, hogy milyen díjjal számolhatnak a következő évben, illetve felhívják a figyelmét arra, hogy közeledik a kötelező-biztosítási évfordulója” - emelte ki Gilyén Ágnes.

Így a Mabisz kommunikációs osztályvezetője szerint ha valaki egy picit is odafigyel, akkor nem fordulhat az elő, hogy elsikkad ez a fontos évforduló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×