eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Családbarát minősítést vezetnek be a turizmusban

Megkezdődött a családbarát turizmus feltételrendszerének kidolgozása, amelynek része lesz a családbarát védjegyrendszer kialakítása is - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára .

Elmondta: a tárca és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös munkába kezdett annak érdekében, hogy a turizmus is minél inkább családbarát módon működjön Magyarországon.

A tervek között szerepel például, hogy az új fejlesztéseknél, amikor támogatást kapnak szolgáltatók, kötelezően előírnának olyan alapvető feltételeket, amelyek a családbarát működést szolgálják - ismertette Novák Katalin. Ezek között említette az éttermekben a kicsi gyerekeknek szükséges etetőszéketet, pelenkázókat vagy a megfelelő szoptatási lehetőségeket.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy nem csak a kisgyermekeseket, illetve a nagycsaládosokat segítő elképzelésekről van szó. A családbarát turizmus alapvető jellemzője, hogy minimum két generáció érintett, ide tartozik az is, amikor valaki idősebb szüleivel megy el valahova, vagy a nagyszülő és az unoka kapcsolódik ki együtt. Olyan szolgáltatásokra van szükség, amelyek megfelelőek több generációnak - jelezte.

Az MTÜ jövő márciusra nagyszabású konferenciát szervez, ahol bemutatják a magyar turizmusban várható újdonságokat, akkor már részleteket is ismertetnek arról, hogyan tervezik a családbarát turizmus megvalósítását - közölte Novák Katalin, hozzátéve, hogy konzultációt is indítanak a témáról a szolgáltatók és a fogyasztók körében is.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×