eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Ezért bukjuk el a repülős kártérítéseket

Sokan tévesen azt gondolják, hogy ha a légitársaság felkínált egy másik járatot, vagy a törölt járat utasait elhelyezte egy szállodában, akkor már minden kötelességének eleget tett - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Bolyki Anikó, a légitársaságok szolgáltatásával kapcsolatos panaszok érvényesítésére szakosodott Flight Refund ügyvezetője szerint azonban, ha a légitársaság felelős a késésért, a járattörlésért, vagy túlfoglalás miatt megtagadja a beszállást, ezeken felül is jár kártérítés.

A légi járatok törlése, három órát meghaladó késés vagy a beszállás megtagadása esetén 250-600 euró (77 500-186 000 forint) kártérítés jár, ha a légitársaság hibázott, ám a fogyasztói jogokkal és a kártérítés lehetőségével a legtöbb utas nincs tisztában. A Flight Refund adatai szerint a jogosultak kevesebb mint egy százaléka dönt úgy, hogy él kártérítési jogával.

Ha ismerik is jogaikat az utasok, a nehézkes és drága jogi procedúra, a légitársaság székhelyéhez igazodó nemzetközi jogi ügyintézés, az alátámasztó információk begyűjtése mind eltántorító tényező - mondta Bolyki Anikó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×