eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Van elég gáz

A gáztárolók 54 százalékban feltöltöttek, ami meghaladja a tavaly ilyenkori szintet, és elegendő a biztonságos téli gázellátásához - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár az M1-en utalt arra: a többlet abból adódik, hogy megváltozott a jogszabály, nőtt a lakossági ellátást biztosító egyetemes szolgáltatók tárolási kötelezettsége.

A gázellátás biztonságához hozzájárul a hazai termelés is, miként az, hogy a korábbiaknál több csatornán érkezhet gáz Magyarországra: Ukrajnán kívül már Ausztriából és Szlovákiából is - mondta Aradszki András.

A törekvés az, hogy még több helyről érkezhessen gáz az országba, nagy reményeket fűznek az orosztól független, fekete-tengeri, dél-kelet-európai gázforráshoz hozzáférést biztosító román-bolgár-osztrák-magyar vezeték megépítéséhez, amelyet az Európai Unió is támogat - mondta az államtitkár. Ugyancsak hamarosan rendeződik reményei szerint a magyar-horvát interkonnektorok (gázvezetékek kapcsolódási pontjainak) rendszere, és az Európában megjelenő likvidgáz is elérhet Magyarországra 2019-2020-ra.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×