eur:
392.7
usd:
367.68
bux:
66266.03
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Többet költöttünk autópályadíjra

Többet költöttünk autópályadíjra

Több útdíj-matrica fogyott idén november elejéig, mint tavaly a hasonló időszakban, és nőtt a bevétel is - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szóvivője. Török Szabolcs hozzátette: idén többen vettek éves megyei és országos matricát, és a járműkategóriákat is jobban eltalálták az autósok.

Idén november elejéig 7,6 százalékkal több e-matrica kelt el Magyarországon, mint tavaly ilyenkor, a bevételek pedig 9,5 százalékkal nőttek – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szóvivője. Az értékesített darabszám 11,26 millió, míg az eladási érték majdnem 57 milliárd forint volt.

Főleg az éves országosból és a megyei matricából fogyott több, minit korábban – tette hozzá Török Szabolcs. A megyék közül szokás szerint Pest megyében kelt el a legtöbb matrica.

Járműkategóriánként a személygépkocsikat és kisteherautókat lefedő D1 kategóriás matricákból kelt el a legtöbb, de nőtt a D2-es jogosultságok száma is. A szóvivő szerint továbbra is sokan tévesztik össze a kategóriákat, igaz, kevesebben, mint 2015-ben.

Török Szabolcs arról is beszélt, hogy az év végén rendre többször ülünk autóba, ezért a hátralévő két hónapban még felfutást várnak az értékesítésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×