eur:
395.25
usd:
364.72
bux:
65635.41
2024. március 19. kedd Bánk, József

Még több pénz jut idén a szünidei gyermekétkeztetésre

Jövőre 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, az összeg mintegy két és félszer annyi, mint 2010 előtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Rétvári Bence elmondta, hogy a 2010-es kormányváltás előtt 2,6 milliárd forint volt ez a keret, tavaly már 4,5 milliárd forint, idén pedig 5,3 milliárd forint.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy nem csupán az összeget növelték, de a hozzájutás feltételeit is javították. Eddig az önkormányzatoknak kellett pályázniuk, aminek elmulasztása esetén a rászoruló gyermekek kimaradtak az ingyenes étkezés lehetőségéből. Idéntől viszont ez már nem történhet meg, mert a családoknak kell igényelniük az ellátást, amelyet az állam minden nélkülözőnek biztosít, az önkormányzatok csak közvetítő szerepet játszanak - tette hozzá.

Rétvári Bence arról is beszélt: most van az első olyan őszi szünet, amikor elérhető az ingyenes gyermekétkeztetés a rászorultaknak, így a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek, a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetűeknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×