eur:
388.7
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Növekedésre számít a Richter

Minimális árbevétel növekedésre számít idén a Richter Gedeon Nyrt., a korábban jelzett nulla és 5 százalék közötti csökkenés helyett - mondta a társaság vezérigazgatója a harmadik negyedéves eredmények közzététele után. Bogsch Erik beszélt arról is, hogy a jövő a biológiai készítményeké.

„Úgy gondoljuk, hogy egy jó közepes eredmény az első kilenc hónap. Vannak olyan országok, ahol jobban szerepeltünk, mint az előző években, de vannak olyanok is, ahol a piaci körülmények negatívabbak” - mondta a vezérigazgató.

Kifejtette: „mindenképpen pozitívumként értékelnénk azt, hogy Nyugat-Európában növekedni tudtunk árbevételben euróban, Kínában is tudtunk növekedni, a régión belül pedig helyi valutában: Oroszországban rubelben és Lengyelországban zlotyban is növekedtünk”.

„A helyi valutákban kisebb pozitív változások vannak néhány országban, de a kulcspiacokon azért alapvető változás nincs” - tette hozzá a vezető.

Közölte, hogy mivel most már jobban meg tudják ítélni az éves várható eredményeket, kissé pozitívabb a kép, mint azt korábban gondolták.

Az elmúlt negyedév egyik bejelentése volt a DM Bio megállapodás, ami egy bioszimiláris készítmény gyártási technológiába való bekapcsolódásáról és értékesítéséről szól.

„A gyógyszerpiacon megjelenő új készítmények nagy része biológiai készítmény. Tehát nem olyan, mint régen a szintetikus, kémiai készítmény, hanem egy biológiai módon előállított készítmény. Ezen készítményeknek az úgynevezett bioszimiláris kifejlesztése sokkal hosszabb és sokkal költségesebb feladat, mint a normál generikus készítményeknél. Összehasonlításképpen míg 2-3 millióból egy generikus, szintetikus készítményt ki lehet fejleszteni, itt azért egy 60-100 millió euró/dollár körüli sávról beszélünk. Mert itt nagyon jelentős klinikai vizsgálatokat kell végezni, és ebből adódóan a fejlesztés is sok esetben 5-8 év” - közölte a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Bogsch Erik elmondta, hogy próbálnak három lábon állni.

„Az egyik változatlanul az originális készítmények – ilyen a Cariprazine. A legnagyobb volumen és a legszélesebb termékpalettánk a nőgyógyászati készítményekből van, ez adja az árbevételünk 38 százalékát. De a jövő a biológiai, a bioszimiláris készítményeké” - sorolta a vezérigazgató.

Az utóbbihoz kapcsolódóan elmondta: „itt a kooperáció szintén nagyon fontos, ezért a koreai-japán vegyesvállalattól már egy olyan technológiát veszünk át, aminek a méretnagyítását fogjuk elvégezni a debreceni üzemünkben, utána pedig a klinikai vizsgálatokat próbáljuk elvégeztetni, hogy Európában ez forgalmazható legyen”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×