INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

gazdaság

richter

richter gedeon

bogsch erik

gyógyszergyártó

gyógyszeripar

Növekedésre számít a Richter

Infostart

Minimális árbevétel növekedésre számít idén a Richter Gedeon Nyrt., a korábban jelzett nulla és 5 százalék közötti csökkenés helyett - mondta a társaság vezérigazgatója a harmadik negyedéves eredmények közzététele után. Bogsch Erik beszélt arról is, hogy a jövő a biológiai készítményeké.

„Úgy gondoljuk, hogy egy jó közepes eredmény az első kilenc hónap. Vannak olyan országok, ahol jobban szerepeltünk, mint az előző években, de vannak olyanok is, ahol a piaci körülmények negatívabbak” - mondta a vezérigazgató.

Kifejtette: „mindenképpen pozitívumként értékelnénk azt, hogy Nyugat-Európában növekedni tudtunk árbevételben euróban, Kínában is tudtunk növekedni, a régión belül pedig helyi valutában: Oroszországban rubelben és Lengyelországban zlotyban is növekedtünk”.

„A helyi valutákban kisebb pozitív változások vannak néhány országban, de a kulcspiacokon azért alapvető változás nincs” - tette hozzá a vezető.

Közölte, hogy mivel most már jobban meg tudják ítélni az éves várható eredményeket, kissé pozitívabb a kép, mint azt korábban gondolták.

Az elmúlt negyedév egyik bejelentése volt a DM Bio megállapodás, ami egy bioszimiláris készítmény gyártási technológiába való bekapcsolódásáról és értékesítéséről szól.

„A gyógyszerpiacon megjelenő új készítmények nagy része biológiai készítmény. Tehát nem olyan, mint régen a szintetikus, kémiai készítmény, hanem egy biológiai módon előállított készítmény. Ezen készítményeknek az úgynevezett bioszimiláris kifejlesztése sokkal hosszabb és sokkal költségesebb feladat, mint a normál generikus készítményeknél. Összehasonlításképpen míg 2-3 millióból egy generikus, szintetikus készítményt ki lehet fejleszteni, itt azért egy 60-100 millió euró/dollár körüli sávról beszélünk. Mert itt nagyon jelentős klinikai vizsgálatokat kell végezni, és ebből adódóan a fejlesztés is sok esetben 5-8 év” - közölte a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Bogsch Erik elmondta, hogy próbálnak három lábon állni.

„Az egyik változatlanul az originális készítmények – ilyen a Cariprazine. A legnagyobb volumen és a legszélesebb termékpalettánk a nőgyógyászati készítményekből van, ez adja az árbevételünk 38 százalékát. De a jövő a biológiai, a bioszimiláris készítményeké” - sorolta a vezérigazgató.

Az utóbbihoz kapcsolódóan elmondta: „itt a kooperáció szintén nagyon fontos, ezért a koreai-japán vegyesvállalattól már egy olyan technológiát veszünk át, aminek a méretnagyítását fogjuk elvégezni a debreceni üzemünkben, utána pedig a klinikai vizsgálatokat próbáljuk elvégeztetni, hogy Európában ez forgalmazható legyen”.

Kapcsolódó hang

Csökkenés helyett növekedésre számít a Richter
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018