eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb rossz hír az olasz foci kedvelőinek

Üzletpolitikai döntés: inkább az angol focit és ezzel együtt a Spíler TV nevű férfiaknak szóló tévécsatornát részesíti előnyben az Antenna Hungária.

Augusztus elején dőlt el, hogy az angol Premier League mérkőzéseit egy új, akkor frissen bejegyzett adón közvetítik majd az addigi Digi Sport helyett. A Spíler TV a TV2 Média Csoport augusztus 13-án debütált új csatornája, ami a tulajdonos meghatározása szerint férfias szórakozásokat kínáló csatorna.

Bár akkor nagyítóval kellett keresni olyan tévészolgáltatót, amelynél a kínálatban szerepelt a Spíler TV, az eltelt több mint két hónapban jelentősen változott a helyzet: az induláskor a UPC drágábbik csomagjában, és egy kisebb helyi tévészolgáltató, a Tarr TV csatornakínálatában szerepelt, majd szeptember elején az Invitel is bővítette kínálatát a Spílerrel.

Érdekesség, hogy a UPC korábban a Digi Sportot nem szerepeltette kínálatában, az Invitel viszont a Digi Sport és a többi sportcsatorna mellé vette be a TV2 új adóját.

Az Antenna Hungária nem bővített, hanem cserélt, november elsejétől a Mindig TV Extrán már a Spíler TV látható, a Digi Sport pedig nem.

Az, hogy bővít, vagy cserél egy-egy szolgáltató az a hálózati kapacitásától függ, a döntést követően pedig a fogyasztókat értesíteni kell, mivel az az Általános Szerződési Feltételek módosítását jelenti.

Az InfoRádió hallgatói visszajelzések alapján kérdezte meg az Antenna Hungáriát döntésének okairól, ám az állami tulajdonú szolgáltató, csak egy egysoros üres választ adott: nevezetesen, hogy üzletpolitikai döntés áll a háttérben, és bár érkezett panasz emiatt az előfizetőktől, a társaság ezeket nem tartja olyan számúnak, amely meggondolásra késztetné.

Az InfoRádió megkérdezte, mit takar az üzletpolitikai kifejezés, milyen szempontokat vesznek figyelembe egyáltalán a csatornákra vonatkozó döntéseknél, de erre is csak annyi volt a válasz, idézem: ezt nem szoktuk nyilvánosságra hozni.

A futballrajongók felemás helyzetbe kerültek, az angol focit egyre több helyen, az olaszt viszont csak kevés szolgáltatónál tudják elérni, most eggyel kevesebbel, ami azért is fájhat, mert már javában zajlik a szezon. Arról nem is beszélve, hogy ez a helyzet még további 2 évig így lesz, hiszen az olasz foci közvetítési joga 2018-ig a Digié. Az egyszeri előfizető viszont csak akkor válthat szolgáltatót, ha nem köti hűségidő egy másikhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×