eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Erre figyeljen az Internetes Vásárlás Napján is

Erre figyeljen az Internetes Vásárlás Napján is

Október 7-e az Internetes Vásárlás Napja, mely alkalomból több webáruház is nagy akciókkal várja látogatóit. Az online vásárlásokkor fontos az üzletszabályzat és az internetes boltok elérhetőségének ismerete ahhoz, hogy megbízható webáruházat találjunk - mondta a békéltető testület elnökhelyettese. Horváth György hozzátette: tévhit, hogy minden termékre jár a 14 napos elállási idő.

A vállalkozásoknak számos adatot kötelező feltüntetnie a weboldalán, ezeket a 45/2014-es kormányrendelet írja elő – közölte az elnökhelyettes.

„Ezért mindenek előtt arról kellene meggyőződni, hogy a vállalkozás mennyiben tesz eleget a tájékoztatási kötelezettségének, elérhető-e az interneten kívül is, van-e magyarországi képviselete, székhelye” – tanácsolta.

„Nagyon sok olyan weboldal van, ahol nagyon kedvezőek ugyan az árak, de kiderül, hogy a vállalkozás nem magyarországi székhelyű, nem is Magyarországon tevékenykedik, az árut pedig külföldről küldi” - mondta Horváth György.

Indoklása szerint ez azért fontos, mert oda is kell visszaküldenünk az árut, ha javíttatni kell, vagy ha elállnánk a vásárlástól, mivel a visszaküldés költségét a fogyasztónak kell viselnie, kivéve akkor, ha ezt a költséget a cég magára vállalta. Ez pedig jelentősebb többletköltséget jelenthet.

A békéltető testület elnökhelyettese szerint ha felmerül, hogy tévesen áraztak egy terméket, nem minden esetben illet meg bennünket a jog, hogy azon az áron vásároljuk meg.

„Ha például a 140 ezer forintos televíziót 140 forintért hirdetik meg, csak abban az esetben követelhetjük azt 140 forintért, ha nyilvánvalóan ilyen összeggel vissza is igazolták nekünk a vásárlást, létre is jött a szerződés, és ebben semmiféle rendszer- vagy számítástechnikai hiba sincs” - közölte Horváth György.

Tanácsa szerint a vállalt szállítási időre is figyelnünk kell. Előfordulhat ugyanis, hogy a szállítási idő nincs egyértelműen meghatározva.

„Találkoztunk már olyan általános szerződési feltétellel, ahol a szállítási határidőt a webáruház egyoldalúan módosíthatta. Azt gondolom, hogy ez nem teljesen felel meg a vásárló elvárásainak, és az általános elvárásoknak sem” - figyelmeztetett a békéltető testület elnökhelyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×