eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem mond le az oroszországi autógyártás tervéről a Daimler

A Daimler az Oroszország elleni szankciók bevezetését szorgalmazó politikai környezetben is kitart a helyi gyártást előnyben részesítő terjeszkedési stratégiája mellett.

A Daimler 2020-ig tartó terjeszkedési stratégiája szerint közelebb kívánja vinni a gyártást a piacaihoz, huzamosabb ideje vizsgálja az oroszországi gyártás megkezdésének a lehetőségét is.

"Már több tárgyalást folytattunk a témában, az egyeztetéseket folytatni kívánjuk" - mondta a Daimler egyik szóvivője kedden Stuttgartban.

A szóvivő ugyanakkor nem erősítette meg az orosz Vedomosztyi lap több lehetséges együttműködő partnerrel folytatott tárgyalásokról szóló értesülését. "Eddig se konkrét terv, se döntés nem született Mercedes személygépkocsik oroszországi gyártásáról" - hangsúlyozta.

A német gazdasági szereplők körében egyre nő az aggodalom az Oroszország elleni szigorú szankciók esetleges bevezetése miatt. Oroszország hatalmas autópiaci potenciált képvisel, különösen a prémium márkák gyártói számára. Miközben az idei első két hónapban Oroszországban két százalékkal csökkentek az autópiaci értékesítések, a Mercedes 26 százalékkal növelte eladásait.

A Mercedes jelenleg tehergépjárműveket és kis áruszállítókat gyárt Oroszországban közös vállalati formában. Az ország a Daimler tíz legnagyobb piacának egyike.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×