eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Még várjon, ha igazán olcsón akar vásárolni!

Egyre korábban kezdődnek a téli leárazások, idén már közvetlenül karácsony előtt is találkozhattunk velük, de a dömping a két ünnep között indult. Aki viszont igazán alacsony áron kíván vásárolni, az várhat még legalább januárig.

Szezonális és szezonközi leárazások - megszaporodtak az utóbbi időben az árengedmények az üzletekben - mondta az Országos kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György.

A válság alaposan átalakította a kereskedők leárazási szokásait, mert már decemberben elkezdődnek az akciók - emelte ki Vámos György, aki hozzátette: a két ünnep között még nagyobb árleszállítási hullám indul, ami kitart január-februárban is.

A kereskedők célja, hogy minél gyorsabban és nagyobb mértékben szabaduljanak meg a raktárkészlettől, vásárlásra bírni az embereket pedig egyértelműen csak az olcsóbb árral lehet, így előbb csak mérsékelt, majd egyre nagyobb árengedményt adnak termékeikre, és nem ritka manapság az egyet fizet kettőt kap akció sem.

Míg most 20-40 százalékos kedvezményekkel indulhat az árcsökkentés, addig január végére már gyakoribb lesz a 70 százalékos kedvezményt hirdető felirat, igaz, akkor már az áru is jóval kevesebb lesz a polcokon, nem lesz akkora választék színben és méretben, mint most. A leárazások általában előbb a ruházati cikkeknél indulnak be, de januárban már a műszaki cikkeket is érdemes megnézni.

A pénzcentrum.hu azt írja: bár sokszor elhangzik, hogy akciós árut nem cserélnek vissza a kereskedők, ha szavatossági, vagy jótállási probléma merül fel, akkor igenis érvényesíteni lehet vásárlói jogunkat. Ilyenkor legtöbbször felajánlják, hogy cserélik, vagy vásároljuk le, ezt is megtehetjük, és a pénzünket is visszakérhetjük, ha úgy látjuk jónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×