eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Különleges karácsonyi rekord

Karácsonyi rekordot döntött mozijegybevételből A nyomorultak című musical Észak-Amerikában: 18,2 millió amerikai dollár (4 milliárd forint) értékben vettek rá jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában.

Még sohasem szerepelt ilyen jól film karácsonykor, ha az ünnep hétköznapra esett. A nyomorultakat - amely Victor Hugo regényén alapul - kedden kezdték vetíteni az észak-amerikai mozik.

A kasszasikerlista második helye egy vadnyugati filmé. 15 millió dollárért volt kíváncsi a közönség Quentin Tarantino westernjére, melynek címe: Django elszabadul (Django Unchained). Főszereplői Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio.

A harmadik hely A hobbité, amely Tolkien regényén alapul. Ez a film 11,4 millió dollár bevételt ért el karácsony első napján.

Az év végi mozihajrá eddig jó eredményei alapján az amerikai filmstúdiók éves rekordbevételre számíthatnak. 10,8 milliárd dollárral zárhatják 2012-őt, 6 százalékkal nagyobbal, mint 2011-et. Eddigi rekordévük 2009 volt 10,6 milliárd dollárral, azaz az idén 200 millióval ezt is felülmúlhatja bevételük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×