eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kisbenedek: A döntéshozók már felismerik az öngondoskodás fontosságát

Kiszámítható gazdaságpolitikával és állami támogatással kellene ösztönözni Magyarországon is az öngondoskodást - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Allianz Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, a MABISZ elnöke. Kisbenedek Péter szerint az államnak is érdeke, hogy lakossága rendelkezzen megtakarításokkal, válság idején ugyanis így nem csak az állami szerepvállaláson múlik az ország teljesítménye.

Az adószabályozások hosszú távú stabilitása mellett Magyarországon is többen élnének az öngondoskodás lehetőségeivel - mondta Kisbenedek Péter. Hozzátette: a hosszú távú öngondoskodást mindenütt, ahol ez egy nagyobb piacot jelent, valamiféle állami támogatás, állami ösztönzés segíti.

A MABISZ elnöke úgy látta, hogy Magyarországnak is érdeke, hogy lakossága rendelkezzen megtakarításokkal, válság idején ugyanis így nem csak az állami szerepvállaláson múlik az ország teljesítménye.

Ez hihetetlenül nagy jelentőséggel bír és azt gondolom, hogy ezt egy értelmes kormányzatnak támogatnia kell ezeket a folyamatokat - vélekedett Kisbenedek. Szerinte ez most fokozottan aktuális, mivel a magánnyugdíj-pénztári vagyon, mint stabilizáló erő, és egy állandó keresletet jelentő forrás nincs jelen a hazai állampapír piacon.

Kisbenedek Péter úgy látta, hogy a döntéshozók egyre inkább értik az öngondoskodás hasznait ám ez intézkedésekben még nem öltött testet. Szerinte a legutóbbi törvénymódosítás az adótörvények kapcsán, amely a vállalatok által fizetendő életbiztosítások adóelőnyeiről szól, az éppen nem az, amire a biztosítási piacnak szüksége lenne.

A MABISZ elnöke kijelentette: megengedhetetlen, hogy egyes cégek partikuláris érdekei alapján, rövid távú adóelkerülési technikákra menjen el ez a szándék. A szakma túlnyomó többsége szomorúan szemléli, hogy a fontos cél irányába tett lépések közös kidolgozása helyett bizonyos adótörvények "fabrikálása" folyik.

Kisbenedek szerint ezzel szemben az lenne a cél, hogy a kormánnyal és a parlamenttel közösen tevékenykedve a szakma kialakítsa azt a környezetet, amelyben létrejöhet a magyar lakosság számára hosszú távon elérhető biztonsági háttér.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×