eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megszűnik a Financial Times Deutschland

Megszűnik a Financial Times Deutschland gazdasági napilap - jelentette be pénteken a hamburgi Gruner + Jahr kiadó.

A 2000-ben alapított lap egyetlen évben sem volt nyereséges, a 2008 óta tartó pénzügyi válság nyomán pedig tovább csökkent a hirdetésekből származó bevétel. A lap december 7-én jelenik meg utoljára, és akkor szűnik meg internetes kiadványa is.

A Capital című gazdasági magazint a kiadó továbbra is fenntartja, de Hamburg helyett Berlinben szerkesztik majd. A másik két kiadvány, az Impulse és a Börse online jövőjéről még nincs végleges döntés, elképzelhető, hogy eladják, vagy a kiadón belül találnak valakit, aki kivásárolja őket, amennyiben egyik opció sem lehetséges, akkor ezeket is megszüntetik.

A döntés nyomán 314 közvetlen munkatárs állása került veszélybe, további félszázat pedig a kiadó környezetében érintenek az intézkedések.

A kiadó a költségek lefaragása érdekében 2008-ban Hamburgban vonta össze a gazdasági médiát, és bár jelentős megtakarításokat értek el, ez nem bizonyult elegendőnek - közölte a Bertelsmann AG médiakonszernhez tartozó Gruner + Jahr.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×