eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Felfüggesztettek egy egymilliárdos sikkasztási pert Szekszárdon

Felfüggesztett a Szekszárdi Törvényszék pénteken egy egymilliárd forintos sikkasztás miatt indított pert, miután a Pécsi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanújával eljárást indított egy tanúkihallgatás kapcsán.

A törvényszék végzése szerint az eljárás jogerős befejezése után folytatják a pert, amelyben öt embert vádolnak különböző bűncselekményekkel. A felfüggesztést a vádat képviselő ügyész indítványozta.

A 2011. áprilisban kezdődött, mostanra a bizonyítási eljárás végéhez közeledő perben a Tolna Megyei Főügyészség elsőrendben S. Attilát, másodrendben édesapját, S. Ferencet különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással, hitelezési csalással és magánokirat-hamisítással vádolja; a vádhatóság szerint a bűncselekményeket egy gabonaügylet kapcsán követték el. További három ember ellen bűnpártolás a vád.

A Pécsi Nyomozó Ügyészségen S. Ferenc tett feljelentést; a nyomozó ügyészségnek a pénteki tárgyaláson ismertetett levele szerint "a nyomozati szakaszban egy rendőrtiszt és egyes ügyvédek a nyomozás alatt kihallgatott tanúkat befolyásolták, olyan tanúkihallgatási jegyzőkönyveket készítettek, amelyek nem a valós tényeket tartalmazzák".

A tanácsvezető bíró a felfüggesztést azzal indokolta, hogy a perben így olyan bizonyítékokat kellene értékelni, amelyeknek a törvényessége megkérdőjeleződhet.

A másodrendű vádlottat képviselő Jován László ügyvéd az MTI-nek azt mondta: ügyfele azért fordult a nyomozó ügyészséghez, mert a nyomozás során egy forgóeszköz-finanszírozás kapcsán két tanút hallgattak ki egy időben, de csak egy tanú írta alá a jegyzőkönyvet. Mindez az ügy bírósági tárgyalásán derült ki.

S. Attila és S. Ferenc a vád szerint 2007-ben követte el a sikkasztást: az S. Attila által képviselt cég 25 ezer tonna gabona felvásárlására kötött keretszerződést a CIB Készletezési Kft.-vel, a terményvásárláshoz a CIB Bank kétmilliárd forintos hitelkeretet nyitott. A két férfi a felvásárolt terményből több ezer tonnát többnyire a bank tudta nélkül értékesített; az ügyletből a pénzintézetnek egymilliárd-húszmillió forint kára keletkezett.

A két vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×