eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

KSH: tavalyi szinten a külkereskedelmi termékforgalom

Az év első négy hónapjában a kivitel volumene 0,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának szintjét, a behozatal volumene 0,2 százalékkal csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Január-áprilisban az export euróban 1,6 százalékkal csökkent, forintban elszámolva 7,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbival összevetve. A behozatal euróban stagnált, forintban elszámolva 9,4 százalékkal nőtt a múlt év első négy hónapjához képest.

Áprilisban az export euróban 4,0 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, forintban 6,1 százalékos növekedést regisztrált a KSH. Az áprilisi import euróban 3,5 százalékkal csökkent forint elszámolásban 6,4 százalékos emelkedést mutatnak az adatok. Volumenét tekintve a kivitel 2,2 százalékkal az import 3,4 százalékkal maradt el a tavaly áprilisitól.

Az év első négy hónapjában az exporttöbblet 2,126 milliárd euró (626,3 milliárd forint) volt, 428 millió euróval kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×