eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán: Legegyszerűbb eltekinteni az MNB és a PSZÁF összevonásától

Elkészült a brüsszeli kifogásokkal összefüggő kormányzati álláspont - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: az Európai Bizottság megállapításaival kapcsolatban nem lát különösebben nehéz ügyet.

A kormányfő a jegybanktörvényről azt mondta: Brüsszelnek nem felel meg az a mód, ahogy a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonását elképzelték, Magyarország viszont az unió javaslatát nem fogadja el, így az a legegyszerűbb, ha eltekintenek a két intézmény összevonásától.

Orbán Viktor a strasbourgi vitáról azt mondta: nem hallott olyan érvet, ami a Magyarország elleni "nemzetközi offenzívában" ne hangzott volna el.

Emlékeztetett arra, hogy kedden találkozik José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, és reméli, hogy akkor már egy politikai megállapodást is tető alá lehet hozni.

A miniszterelnök az IMF-tárgyalások állítólagos előfeltételeiről azt mondta: hivatalosan még senki nem tájékoztatta ebben az ügyben a kormányt. Megismételte: Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb megállapodjon a valutaalappal és az unióval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×